Problem during installation of Argos3 on Mac

Discussions regarding ARGoS bugs. Report bugs here.
busca
Posts: 9
Joined: Thu Oct 17, 2013 1:08 pm

Re: Problem during installation of Argos3 on Mac

Postby busca » Thu Nov 07, 2013 11:50 am

hi,
yes i have follow that instruction...if i do the make command comes out 2 error like that:

Scanning dependencies of target argos3core_simulator
[ 0%] Building CXX object core/CMakeFiles/argos3core_simulator.dir/utility/string_utilities.cpp.o
In file included from .../argos3/src/core/utility/string_utilities.cpp:10:
.../argos3/src/core/utility/string_utilities.h:124:19: warning:
'StringToUpperCase' has C-linkage specified, but returns user-defined type
'std::string' (aka 'basic_string<char, char_traits<char>, allocator<char>
>') which is incompatible with C [-Wreturn-type-c-linkage]
std::string StringToUpperCase(const std::string& str_string);
^
.../argos3/src/core/utility/string_utilities.h:131:19: warning:
'StringToLowerCase' has C-linkage specified, but returns user-defined type
'std::string' (aka 'basic_string<char, char_traits<char>, allocator<char>
>') which is incompatible with C [-Wreturn-type-c-linkage]
std::string StringToLowerCase(const std::string& str_string);
^
.../argos3/src/core/utility/string_utilities.h:169:20: warning:
'ExpandEnvVariables' has C-linkage specified, but returns user-defined
type 'std::string &' (aka 'basic_string<char, char_traits<char>,
allocator<char> > &') which is incompatible with C
[-Wreturn-type-c-linkage]
std::string& ExpandEnvVariables(std::string& str_buffer);
^
3 warnings generated.
[ 1%] Building CXX object core/CMakeFiles/argos3core_simulator.dir/utility/configuration/command_line_arg_parser.cpp.o
In file included from .../argos3/src/core/utility/configuration/command_line_arg_parser.cpp:7:
In file included from .../argos3/src/core/utility/configuration/command_line_arg_parser.h:34:
.../argos3/core/utility/string_utilities.h:124:19: warning:
'StringToUpperCase' has C-linkage specified, but returns user-defined type
'std::string' (aka 'basic_string<char, char_traits<char>, allocator<char>
>') which is incompatible with C [-Wreturn-type-c-linkage]
std::string StringToUpperCase(const std::string& str_string);
^
.../argos3/core/utility/string_utilities.h:131:19: warning:
'StringToLowerCase' has C-linkage specified, but returns user-defined type
'std::string' (aka 'basic_string<char, char_traits<char>, allocator<char>
>') which is incompatible with C [-Wreturn-type-c-linkage]
std::string StringToLowerCase(const std::string& str_string);
^
.../argos3/src/argos3/core/utility/string_utilities.h:169:20: warning:
'ExpandEnvVariables' has C-linkage specified, but returns user-defined
type 'std::string &' (aka 'basic_string<char, char_traits<char>,
allocator<char> > &') which is incompatible with C
[-Wreturn-type-c-linkage]
std::string& ExpandEnvVariables(std::string& str_buffer);
^
In file included from .../argos3/src/core/utility/configuration/command_line_arg_parser.cpp:7:
In file included from .../argos3/src/core/utility/configuration/command_line_arg_parser.h:35:
../argos3/src/argos3/core/utility/logging/argos_log.h:139:47: error:
no type named '_Setw' in namespace 'std'
inline CARGoSLog& operator<<(const std::_Setw& t_msg) {
~~~~~^
.../argos3/src/argos3/core/utility/logging/argos_log.h:148:47: error:
no type named '_Setiosflags' in namespace 'std'
inline CARGoSLog& operator<<(const std::_Setiosflags& t_msg) {
~~~~~^
3 warnings and 2 errors generated.
make[2]: *** [core/CMakeFiles/argos3core_simulator.dir/utility/configuration/command_line_arg_parser.cpp.o] Error 1
make[1]: *** [core/CMakeFiles/argos3core_simulator.dir/all] Error 2
make: *** [all] Error 2


How can i send you my CMakeCache.txt??? it is more than 60000 characters and i can't post it... :roll:

thanks carlo!

pincy
Site Admin
Posts: 487
Joined: Thu Mar 08, 2012 8:04 pm
Location: Boston, MA
Contact:

Re: Problem during installation of Argos3 on Mac

Postby pincy » Thu Nov 07, 2013 12:00 pm

Hi,

I have the impression the you haven't git pulled the last version of ARGoS :-)

Regarding the CMakeCache.txt file, it's enough to zip it.

Carlo
I made ARGoS.

busca
Posts: 9
Joined: Thu Oct 17, 2013 1:08 pm

Re: Problem during installation of Argos3 on Mac

Postby busca » Thu Nov 07, 2013 12:42 pm

hi,
i reinstall argos3 from the git command...but the error persist... :cry:
i have installed the argos3's version that you have update 14 days ago....is it the last???

pincy
Site Admin
Posts: 487
Joined: Thu Mar 08, 2012 8:04 pm
Location: Boston, MA
Contact:

Re: Problem during installation of Argos3 on Mac

Postby pincy » Thu Nov 07, 2013 1:01 pm

It's weird that you get that error, because I added a flag -macos-min-version=10.7 that thats care of it explicitly.

I am currently away for work and don't have a Mac with me. I'll try to reproduce your problem when I'm back next week.
I made ARGoS.

busca
Posts: 9
Joined: Thu Oct 17, 2013 1:08 pm

Re: Problem during installation of Argos3 on Mac

Postby busca » Thu Nov 07, 2013 1:07 pm

ok, thanks!

in this week i try to delete all and reinstall...maybe somethings could go in the right way! at least i hope... :)

see you soon...bye!

busca
Posts: 9
Joined: Thu Oct 17, 2013 1:08 pm

Re: Problem during installation of Argos3 on Mac

Postby busca » Thu Nov 07, 2013 6:49 pm

hi Carlo,

i reinstall again argos3 thru the git command, the cmake command do all right, but when i try to do the make command comes out some warning...after that i try to launch argos but comes out that error:
dyld: Library not loaded: libargos2_simulator.2.0.dylib
Referenced from: /usr/bin/argos
Reason: image not found
Trace/BPT trap: 5


that's library again... :shock:
eheheh

pincy
Site Admin
Posts: 487
Joined: Thu Mar 08, 2012 8:04 pm
Location: Boston, MA
Contact:

Re: Problem during installation of Argos3 on Mac

Postby pincy » Thu Nov 14, 2013 6:48 pm

Hi,

I managed to reproduce and fix a number of compilation issues with MacOSX 10.9 and XCode 5.

To get the fixes, 'git pull' both the argos3 sources and the examples. Erase the compilation directory for both and retry the build.

On all of my computers the problems have disappeared.

Cheers,
Carlo
I made ARGoS.


Return to “Bugs”



cron