Search found 632 matches

Go to advanced search

by pincy
Sun May 14, 2023 1:16 am
Forum: How to... ?
Topic: The problems encountered while running argos3 on Ubuntu22.04 through VsCode
Replies: 3
Views: 18232

Re: The problems encountered while running argos3 on Ubuntu22.04 through VsCode

I don't use VSCode, so I am not sure what might be going wrong with it. I use ARGoS from the terminal, so if that works then ARGoS seems to be doing everything right. I would suggest you to look into what VSCode does differently from the command line.
by pincy
Tue May 09, 2023 3:53 pm
Forum: How to... ?
Topic: The problems encountered while running argos3 on Ubuntu22.04 through VsCode
Replies: 3
Views: 18232

Re: The problems encountered while running argos3 on Ubuntu22.04 through VsCode

I have never seen these problems before. The first one I can guess is related to Wayland and Qt, so I'd Google it. It doesn't look like an ARGoS issue specifically. The second looks like a linking issue. Is your Ubuntu a vanilla installation, or there's something special about it? For example, you m...
by pincy
Tue Apr 18, 2023 11:12 am
Forum: How to... ?
Topic: Simulating communication delays among multi-robot system
Replies: 1
Views: 16110

Re: Simulating communication delays among multi-robot system

There is no native way, but it could be added by making a new medium. You could use the original range and bearing medium and make a new one, extended to support this feature. You don't need to change the core of ARGoS, you can simply create a new medium in your own user code taking the range and be...
by pincy
Thu Apr 13, 2023 12:25 am
Forum: How to... ?
Topic: include could not find requested file:
Replies: 1
Views: 14637

Re: include could not find requested file:

The problem is with the repository you're trying to use. They still use the old way to detect ARGoS. The new way is here: https://github.com/ilpincy/argos3-examp ... ts.txt#L21. Leave an issue in their Github repository, they might fix it quickly.
by pincy
Mon Oct 17, 2022 7:08 pm
Forum: Bugs
Topic: pointmass3d physics engine not working properly under version beta59 with kilobots
Replies: 5
Views: 15456

Re: pointmass3d physics engine not working properly under version beta59 with kilobots

As for the original request, I have gone through the diff between the versions but nothing came out as obvious. I'll spend a bit more time on it.
by pincy
Mon Oct 17, 2022 7:07 pm
Forum: Bugs
Topic: pointmass3d physics engine not working properly under version beta59 with kilobots
Replies: 5
Views: 15456

Re: pointmass3d physics engine not working properly under version beta59 with kilobots

Luigi, uninstalling ARGoS depends on how you installed it. If you installed it using the package manager of Ubuntu, then just use the same package manager to delete it; If you installed in manually, in theory it should have been installed in /usr/local, in which case the commands you reported are co...
by pincy
Mon Oct 17, 2022 6:12 am
Forum: How to... ?
Topic: e-puck perspective camera?
Replies: 4
Views: 20751

Re: e-puck perspective camera?

There's an extended version of the e-puck that replaces the default one: https://github.com/demiurge-project/argos3-epuck

In this version, I think that they do support the camera.
by pincy
Fri Oct 07, 2022 2:02 pm
Forum: Bugs
Topic: pointmass3d physics engine not working properly under version beta59 with kilobots
Replies: 5
Views: 15456

Re: pointmass3d physics engine not working properly under version beta59 with kilobots

Thanks for the bug report! I don't know what the cause might be, but I'll check it out in the weekend.
by pincy
Fri Sep 30, 2022 2:26 am
Forum: How to... ?
Topic: FATAL] Symbol "colored_blob_omnidirectional_camera (rot_z_only)" not found
Replies: 1
Views: 16857

Re: FATAL] Symbol "colored_blob_omnidirectional_camera (rot_z_only)" not found

I can try to guess what's going on with the files of your experiment.

Go to advanced search